Hvad er ELSA Law Schools?

Hvert år udbyder ELSA utallige sommerskoler, hvor forskellige lokale ELSA grupper skaber rammerne for at opleve et nyt land og et nyt juridisk område. ELSA Summer Law School er en unik mulighed for at tilegne sig nyt viden om et juridisk område, gennem undervisning afholdt af eksperter inden for området. Sommerskolernes deltagerne kommer fra forskellige stedet i Europa, hvilket giver mulighed for at udvide sit internationale netværk.

Selv om det primære fokus omhandler det akademiske program, tilbyder sommerskolerne også et socialt program som planlægges af værtsgruppen. Det sociale program danner grundlag for kulturelle oplevelser i værtsbyen, og skaber ligeledes gode rammer for socialt samvær med ligesindede jurastuderende.

Så drømmer du om at komme ud i verden og tilegne dig en særlig juridisk viden, samtidig med at du får udvidet dit internationale netværk, så er ELSA summer Law School noget for dig!

Hvad siger andre studerende?

Frederik Vahlgren, Summer School i Kent, England 2018:

I sommeren 2018 havde jeg fornøjelsen af at pakke kufferten og sætte kursen mod Canterbury i den engelske region Kent for at deltage i Summer ELSA Law School (SELS) on Migration Law Kent.

Som 1. årsstuderende havde jeg ikke regnet med, at jeg allerede på mit første år kunne komme på udlandsophold, omend dette kun varede en uge. Jeg havde valgt at søge denne SELS, da jeg gerne ville vide mere om det konkrete retsområde, ligesom jeg også ville opleve et lille glimt af det engelske universitetsliv. Jeg var slet ikke sikker på om jeg overhovedet ville komme afsted, men fulgte et godt råd som den ansvarlige i min lokalgruppe havde givet os til et introduktionsmøde; brug alle 3 ansøgningsmuligheder. Dette gjorde jeg så og imens jeg ventede på at få svar fra SELS Kent, kunne jeg glæde mig over at have fået en plads på en SELS i Modena og en anden i Gdansk. Da jeg endelig fik nyt fra lokalgruppen i Kent, kunne jeg glæde mig over at skulle tilbringe en uges tid i den engelske katedral by. Da jeg ikke kunne tage 3 uger fri fra arbejde, måtte jeg desværre takke nej til de to andre tilbud, men flere deltagere fra SELS Kent deltog i flere sommerskoler gennem sommeren.

Da jeg ankom til universitetet, blev vi hurtigt indlogeret på et af universitetets dorm rooms. Efter at have pakket ud var der nogle navnelege og lignende for at lære de andre deltagere at kende. Der var mange forskellige nationaliteter med deltagere helt fra Indien. Der var dog også flere danskere og 4 nordmænd, så salgstalen fra intromødet om at personer fra Skandinavien havde gode chancer for at komme afsted passede meget godt. Den første aften havde vi en mindre fest hvor vi lærte hinanden at kende.

Følgende dag startede vi med at have forelæsninger om migrationslovgivning, både fra et internationalt perspektiv og fra et britisk. Det var dog lidt af en spøjs oplevelse for mine landsmænd, der alle læser på Københavns Universitet, da første forelæser var professor ved netop KU.

De følgende dage gik med forelæsninger om formiddagen og til ved en 14-tiden, hvorefter der var sociale arrangementer. Der var udflugter til Canterburys historiske centrum, til stranden og til de hvide klipper ved Dover. Om aftenen var der mulighed for at lære hinanden bedre at kende og opleve det engelske natteliv. Vi havde både karaoke-night, national spirit/snack-night og pub crawl (Canterbury er på størrelse med Silkeborg men har over 200 pubs!).

Forelæsningerne omhandlede bl.a.: sager om flygtningesager i UK, et besøg fra en syrisk flygtning, BREXIT, den engelske statsborgerskabstest og en moot court, hvor jeg selv fik lov at procedere sammen med en af de norske deltagere.

Alt i alt var ugen i det engelske en rigtig god oplevelse, og det var en fantastisk mulighed for at møde en masse jurastuderende fra Europa og hele verden. Jeg vil helt klart anbefale det til alle studerende, som gerne vil bruge en uge på at få ny viden om retsområder, der måske ikke bliver udbudt på universitetet hvor de selv studerer. Men der skal dog til sidst følge en lille advarsel: at deltage i sådan et ELSA-arrangement kan være vanedannende.

Har man nogle spørgsmål skal man ikke tøve med at kontakte mig på Facebook eller finde mig på AU. Vil man høre nærmere om hvordan man kommer afsted på en Summer ELSA Law School, ved jeg at man med sikkerhed kan få hjælp af VP S&C i ELSA Aarhus på: seminarsconferences.aarhus@dk.elsa.org