Kort fortalt

Foreningen ELSA har på internationalt plan et godt samarbejde med en lang række organisationer i verden. Samarbejdet betyder, at ELSA’s medlemmer får mulighed for at opleve nogle af verdens største organisationer og deltage ved organisationernes forsamlinger på nærmeste hånd som en del af ELSA’s delegation.

Ansøgningsprocessen

Hvem?

For at kunne ansøge om at deltage i ELSA delegation skal man være ELSA medlem. Det kræver altså blot, at man er medlem af enten ELSA Aarhus, Aalborg, Odense eller København. Derudover er der også mulighed for at komme afsted som ELSA Alumni.

Hvor?

Der er mulighed for at kommende til følgende organisationer:

  • UNESCO(UN Educational, Scientific and Cultural Organisation)
  • UNECOSOC(United Nations Economic and Social Council)
  • UNCITRAL(UN Commission on International Trade Law)
  • UNHCR(UN High Commissioner for Refugees)
  • OHCHR(Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights)
  • Council of Europe (Europarådet)
  • WIPO(World Intellectual Property Organization)
  • INTA(International Trademark Association)

Du kan læse mere om de forskellige organisationer her: https://delegations.elsa.org/institutions/

Hvornår?

Der er i løbet af året flere ansøgningsrunder. Tidspunktet for de forskellige ansøgningsrunder findes på linket: https://delegations.elsa.org/open-calls-2/

Der er lige nu åben for ansøgning indtil den 23. september 2018.

Hvordan?

Du ansøger ved af udfylde et online ansøgningsskema, som findes her, når der er åben for en ansøgningsrunde: https://delegations.elsa.org/september/

Sammen med ansøgning skal der vedlægges et personligt CV og en kort beskrivelse af din ELSA erfaring. Derudover skal der vedlægges en motiveret ansøgning på maksimum 500 ord skrevet på engelsk.

Beretning

Beretning fra Hüseyin Demirezen

Hvor var du henne?

Genevé, Schweiz

Hvor lang tid var du af sted?

1 uge

Hvad har du fået ud af din deltagelse i ELSA Delegation?  

Jeg deltog som delegat i United Nations OHCHR i Genevé ved komitéen om FN’s konvention om civile og borgerlige rettigheder (ICCPR), hvor lande som Bangladesh, Turkmenistan, Serbien og Italien rapporterede for deres opfyldelse af konventionen. Oplevelsen har helt klart været den mest inspirerende i løbet af mit studie.

ELSA Delegation er den bedste mulighed for at erfare en international juridisk og diplomatisk karriere. Min klare oplevelse er, at muligheden giver dig en ”first-hand experience” på hvordan internationale organer fungerer i praksis. Det er en unik mulighed for at være en del af delegationen, som repræsenterer ELSA internationalt. Som international repræsentant får man en unik mulighed for at netværke med verdenskendte akademikere, komitémedlemmer, NGO’er m.m.